De Beroemde 10-Stappen Korean Skincare Routine Volgorde

Hallo Skincare-liefhebbers! Wilde je altijd al beginnen met Korean Skincare, maar weet je niet hoe je een skincare routine moet samenstellen? Laten we dan duiken in Korean skincare producten, waar innovatie, unieke ingrediënten, en betaalbaarheid samenkomen voor de korean “glass skin”. Ben je al benieuwd? Lees dan verder, want hier leggen we de skincare routine stappen uit voor iedereen, ook voor mannen!

De Beroemde Korean Skincare Stappen

 

Stap 1. Cleansing Oil

Pyungkang Yul – Deep Cleansing Oil
Pyungkang Yul – Deep Cleansing Oil

Een cleansing oil of oil based cleanser is de allereerste stap van de Korean skin care routine. Deze stap verwijdert effectief make-up, talg, zonnebrandcrème en andere vettig vuil, waardoor je huid wordt voorbereid op de volgende stappen. Cleansing oils zijn uitstekend om op olie gebaseerde onzuiverheden af te breken zonder de huid uit te drogen. Kies een cleansing oil die geschikt is voor jouw huid. Er zijn verschillende formules beschikbaar, waaronder lichte oliën voor de vette huid en rijkere oliën voor de droge huid.

Hoe?
Breng de cleansing oil aan op een droog gezicht en masseer zachtjes om make-up en onzuiverheden effectief te verwijderen. Emulgeer de olie met water, spoel grondig af voor een frisse en gereinigde huid.

 

 Stap 2. Reiniger op Waterbasis

COSRX – Low pH Good Morning Gel
COSRX – Low pH Good Morning Gel

De volgende stap is je huid reinigen met een reiniger op waterbasis (zoals bijvoorbeeld een schuimende reiniger of een cleansing gel) om onzuiverheden en restjes van olie te elimineren. Het gebruik van een oil cleanser en een water cleanser wordt ook wel “double cleansing” genoemd. Hierdoor wordt een schone basis gecreëerd voor de rest van je routine. Waterreinigers zorgen voor een diepere reiniging en verwijderen eventuele overgebleven onzuiverheden. Reinigingsgels en schuimde reinigers zijn geschikt voor een normale tot vette huid, maar minder geschikt voor een gevoelige of droge huid.

Hoe?
Breng de cleanser aan op een vochtig gezicht na het wassen met de oil cleanser, masseer zachtjes, spoel af en dep droog voor een frisse teint.

 

 Stap 3. Exfoliant

Neogen – Demalogy Bio-Peel Gauze Peeling Wine
Neogen – Demalogy Bio-Peel Gauze Peeling Wine

Exfoliëren is het verwijderen van dode huidcellen, waardoor een nieuwe laag gezonde huidcellen zichtbaar wordt. Deze stap verbetert de huidtextuur en bevordert een egalere teint. In de meeste gevallen hoef je niet dagelijks een exfoliant te gebruiken. Te veel exfoliëren kan resulteren in een geïrriteerde, rode huid. Je hebt twee verschillende exfolianten: een chemische exfoliant zoals salicylzuur, glycolzuur en melkzuur. De andere exfoliant staan bekend als scrubs die bijvoorbeeld stukjes suiker gebruiken om een gladde, zachte huid te krijgen. Kies het type dat past bij jouw huidtype.

Hoe?
Lees de instructies van de exfoliant, aangezien deze over het algemeen verschillen voor fysieke en chemische exfolianten. Gebruik het maximaal twee tot drie keer per week en hydrateer naderhand. Vergeet niet altijd zonnebrandcrème te gebruiken, omdat de huid na exfoliatie gevoeliger is voor de zon.

 

Stap 4. Toner

Isntree – Aloe Soothing Toner
Isntree – Aloe Soothing Toner

Balanceer de pH van je huid en bereid het voor op hydratatie met een gezicht toner. Deze essentiële stap helpt de voordelen van de volgende producten te maximaliseren.  Toners kunnen ook extra hydrateren en helpen je zo om een dewy look te krijgen. Het hoofddoel is hydratatie, maar veel toners bevatten ook antioxidanten of kalmerende ingrediënten.

Hoe?
Breng je toner aan door een beetje op een wattenschijfje te gieten en dit zachtjes over je gezicht te vegen. Laat de toner kort intrekken voordat je doorgaat met je gebruikelijke huidverzorgingsroutine. Gebruik toner dagelijks, ’s ochtends en ’s avonds, om de pH-balans van je huid te herstellen en je huid voor te bereiden op verdere hydratatie en voedingsstoffen.

 

Stap 5. Essence

COSRX – Advanced Snail 96 Mucin Power Essence
COSRX – Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

Een huidessence vormt een tussenstap tussen toner en serum. Lichter dan een serum maar geconcentreerder dan een toner, richt een essence zich vooral op hydratatie en het verbeteren van de huidtextuur. Met actieve ingrediënten die de huid vernieuwen en voorbereiden op verdere verzorgingsproducten, biedt het een basis voor een gezonde huid. Terwijl toners vaak de pH-balans herstellen, richten serums zich op specifieke huidproblemen.

Hoe?
Breng de essence na de toner aan op een vochtige huid. Dep de essence voorzichtig in je gezicht voor optimale opname. Laat het even intrekken en vervolg met onze speciaal samengestelde huidverzorgingsroutine, inclusief serums en moisturizers. Gebruik de essence zowel ’s ochtends als ’s avonds voor een stralende en gehydrateerde huid.

Stap 6. Serum

Torriden – Dive-In Low Molecule Hyaluronic Acid Serum
Torriden – Dive-In Low Molecule Hyaluronic Acid Serum

Richt specifieke huidproblemen aan, zoals veroudering of een oneffen teint, met een gezichtsserum. Deze geconcentreerde formules leveren krachtige ingrediënten rechtstreeks aan de huid en pakken specifieke problemen aan. Naast serums, kun je bij deze stap ook spot treatments of ampoules gebruiken om bepaalde problemen aan te pakken. Heb je last van donkere plekjes? Neem dan een serum met vitamine C. Of wil je alvast beginnen met anti-aging om zo rimpels te voorkomen? Gebruik dan treatments met vitamine A (retinol). Ook kun je pimpel patches gebruiken voor specifieke huidproblemen. Dergelijke patches zijn dunne, doorzichtige pleisters die zijn ontworpen om direct op een puistje te worden aangebracht zoals de pimple patch van Cosrx of de Bye Bye Blemish Pimple Patch te koop bij de Kruidvat.
Hieronder kun je de verschillende actieve ingrediënten vinden met de daarbij horende functie.

De verschillende actieve ingrediënten vinden met de daarbij horende functie.
De verschillende actieve ingrediënten vinden met de daarbij horende functie.


Hoe?
Pomp of druppel de juiste hoeveelheid op je vingertoppen en verdeel gelijkmatig over je gezicht. Gebruik zachte kloppende bewegingen om ons hoogwaardige serum in je huid te deppen.

Stap 7. Gezichtsmasker

Mediheal – N.M.F Aquaring Ampoule Mask
Mediheal – N.M.F Aquaring Ampoule Mask

In Koreaanse huidverzorging is een “sheet mask” echt een ding. Het is gewoon een soort masker, maar dan van stof, doordrenkt met allerlei goede spul voor je huid. Denk aan vitamines, mineralen, enzo. Het idee is dat het je huid een flinke boost geeft, vooral met hydratatie.

Hoe?
Breng een gezichtsmasker aan, leun achterover en ontspan <3. Laat het masker zo’n 15-20 minuten zitten.

Stap 8. Oogverzorging

Beauty of Joseon – Revive Eye Serum: Ginseng + Retinal
Beauty of Joseon – Revive Eye Serum: Ginseng + Retinal

Bestrijd zorgen zoals donkere kringen en zwelling met een gespecialiseerde oogcrème, zodat de delicate huid rond je ogen de zorg krijgt die het verdient. Verder is de huid rondom je ogen dun en gevoelig. Hierdoor zijn de eerste tekenen van huidveroudering ook zichtbaar bij je ogen. Oogcrèmes richten zich op specifieke problemen met betrekking tot het ooggebied.

Hoe?
Breng een kleine hoeveelheid oogcrème aan op je ringvinger. Dep voorzichtig rond de oogkas, vermijd direct contact met de ogen. Gebruik zowel ’s ochtends als ’s avonds voor een verzorgde, stralende oogzone.

 

Stap 9. Moisturizer

Etude House – Soon Jung Hydro Barrier Cream
Etude House – Soon Jung Hydro Barrier Cream

Sluit alle voedingsstoffen in met een hydraterende crème, waardoor je huid gehydrateerd en veerkrachtig blijft. Hydraterende crèmes helpen een beschermende barrière te creëren, voorkomen vochtverlies en behouden de elasticiteit van de huid. Over het algemeen kunnen droge huidtypes het beste gezicht crèmes of gezichtsolie gebruiken en een vette huid een gezichtsgel of emulsie.

Hoe?
Neem een kleine hoeveelheid van onze voedzame moisturizer en verdeel deze gelijkmatig over je gezicht en hals.

 

Stap 10. Zonnebrandcrème

Isntree – Hyaluronic Acid Watery Sun Gel
Isntree – Hyaluronic Acid Watery Sun Gel

Eindig je ochtendroutine met zonnebrandcrème SPF50 om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Dit is een cruciale stap om vroegtijdige veroudering en beschadiging van de huid te voorkomen. Vergeet nooit je zonnebrandcrème! Of je nou binnen of buiten bent en ongeacht het seizoen. Zelfs op bewolkte dagen dringen de UV-stralen van de zon door.

Hoe?
Breng royaal zonnebrandcrème aan en vergeet je nek niet! Herhaal om de twee uur en vaker na zwemmen of zweten. Maak van zonnebrand een dagelijkse gewoonte voor een gezonde en stralende huid.

Verschillende Soorten Huidtypes: Welk Huidtype Heb Ik?

Voordat je begint met de beroemde Korean skin care routine en op zoek gaat naar jouw K-beauty must-haves, is het cruciaal om je huidtype te begrijpen. Of je nu een vette, droge, gecombineerde of gevoelige huid hebt, het identificeren van je huidtype is de eerste stap naar het creëren van een effectieve skincare-routine. Met behulp van een skincare checker kun je eenvoudig en nauwkeurig je huidtype bepalen en ontdekken welke K-beauty producten het beste bij jouw specifieke behoeften passen. Deze gepersonaliseerde benadering zorgt ervoor dat je de meest geschikte en effectieve Korean skincare must-haves kunt selecteren voor een stralende en gezonde huid.

Welke skincare routine past bij mij?

Naarmate we de laatste stappen van de 10 Stappen naderen, is het belangrijk om te onthouden dat deze stappen slechts richtlijnen zijn. Er is geen verplichting om alle 10 stappen te volgen, en het doorlopen van alle stappen garandeert niet altijd een perfecte, glanzende huid. Het essentiële is om een routine te ontdekken die voor jou werkt, of dat nu bestaat uit 3 stappen, 5 stappen, 10 stappen, of ergens daartussenin! Het belangrijkste is om skincare producten te kiezen die passen bij jouw huidtype. Hieronder vind je een skincare routine voor beginners met voorbeeld producten voor een droge huid.

Beginners skincare routine voor een droge huid
Beginners skincare routine voor een droge huid.

 

Let’s Qlow together.

Liefs,

Team Qlow Labs

Over Team Qlow Labs

Ons doel is om de wetenschap achter skincare producten zo eenvoudig en transparant mogelijk te maken.

We helpen onze gebruikers om de beste skincare producten te kiezen die passen bij hun huidtypes door wetenschappelijk onderbouwde gegevens te verstrekken. Wij geloven dat iedereen het recht heeft om te weten (en te begrijpen) wat er in hun  producten zit.

 

Volg ons op Instagram!  @QlowLabs

Volg ons op Social Media

Gerelateerde posts

Product niet gevonden?