FAQ

Staat je vraag hier niet tussen?
Mail dan naar info@qlowlabs.com

Algemene vragen

Ons doel is om een skincare community op te bouwen waarin transparantie vooropstaat en mensen elkaar kunnen helpen met het vinden van de juiste huidproducten. We merken dat veel mensen moeite hebben met het vinden van de perfect skincare routine. Vaak weten we niet welke ingrediënten onze huid nodig heeft of welke ingrediënten we beter kunnen vermijden. Om deze reden hebben we Qlow Labs opgericht.
Je kunt op Qlow Labs jouw holy grail product vinden door het product waar je benieuwd naar bent, op te zoeken in onze zoekmachine. Je krijgt dan een overzicht te zien met het volgende:
  • Een overzicht van welke ingrediënten relevant zijn voor welke type huid.
  • Een samenvatting van de productkenmerken (zoals parabenen/sulfaten/alcohol etc.)
  • Een overzicht van alle ingrediënten en eventueel de functie(s) daarvan.
Verder kun je deze producten ook meteen bestellen, want wij linken je direct door naar bekende webshops in Nederland en België. Naast de zoekmachine hebben wij verschillende filters geïntroduceerd (zoek op specifiek huidtype, ingrediënten en nog veel meer). Hierdoor wordt het voor jou makkelijker om het perfecte product snel te vinden.

 

Als je zoekt naar een specifiek product of merk, dan raden we je aan om de naam van het product of het merk volledig in te voeren in onze zoekmachine. Als je producten wilt ontdekken op basis van jouw voorkeuren, zoek dan in onze categorieënbalk. Maak dan ook gebruik van onze uitgebreide filters om je producten te verfijnen.
Als je een product niet kunt vinden, laat het ons dan weten via ons feedbackformulier of stuur een e-mail naar info@qlowlabs.com Wij zorgen er dan voor dat het product wordt toegevoegd.
Don’t worry!
Je kunt ons supporten door onze website en socials te delen met je vrienden en familie :). We’d love your support zodat we iedereen kunnen helpen met het vinden van de perfecte skincareproducten.
Verder is feedback natuurlijk altijd welkom (stuur gerust een mailtje naar info@qlowlabs.com).
Op dit moment verkopen we nog geen producten.

De analyzer

We doen ons best om de ingrediëntenlijsten zo accuraat mogelijk weer te geven. Het is echter mogelijk dat er kleine afwijkingen zijn ten opzichte van de verpakking. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals wijzigingen in de samenstelling van producten of variaties tussen producten die in het buitenland worden verkocht.
Om altijd de meest complete en bijgewerkte ingrediëntenlijst te raadplegen, raden we aan om de informatie op de productverpakking te controleren. Mocht je eventuele fouten opmerken, laat het ons dan weten via onze e-mail: info@qlowlabs.com of via onze feedbackbox.
EWG staat voor Enviromental Working Group en is een Amerikaanse non-profit organisatie die zich inzet voor de bescherming van de menselijke gezondheid en het milieu. EWG heeft een database waarin zij ingrediënten scoren op basis van hoe schadelijk een stof mogelijk kan zijn. Dit is allemaal onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek. Deze database (Skin Deep) hebben wij gebruikt voor de EWG score in ons ingrediëntentabel.
De EWG-score varieert tussen 1 en 10 en valt in de categorieën laag, gemiddeld, hoog risico en onbekend. Een score van 1-2 wordt beschouwd als laag risico, 3-6 als gemiddeld risico, en 7-10 als hoog risico. De categorie “onbekend” betekent dat er momenteel geen gegevens beschikbaar zijn om een score toe te kennen.
Voor meer gedetailleerde informatie over de EWG-scores en de beoordeling van specifieke ingrediënten, kun je terecht op de website van EWG.
We doen ons uiterste best om de ingrediëntenlijsten van alle producten up-to-date te houden. Met zo veel producten in onze database kan het echter voorkomen dat we een ingrediënt over het hoofd zien. Als dit het geval is, stuur dan een e-mail naar info@qlowlabs.com of vermeld het in onze feedbackbox, samen met de verdachte ingrediënten en het betreffende product. We zullen ernaar kijken en de informatie bijwerken!
Goed opgemerkt! Zou je een e-mail kunnen sturen naar info@qlowlabs.com met het probleem? Je kan het ons ook laten weten via de feedback box. Alvast bedankt!

Op basis van alleen de ingrediëntenlijst kun je niet 100% zien of een product daadwerkelijk past bij jouw huid. De werking van een product is namelijk afhankelijk van de formulering. Helaas wordt dit niet publiekelijk gemaakt door de webshops en bedrijven. Wij en de consument kunnen dus niet inzien hoe een product exact geformuleerd is. Verder is elke huid uniek. De enige manier om echt te weten of een product bij jouw huid past, is om deze uit te proberen.

Door de ongekende hoeveelheid reclames en verkoopslogans, die soms ook misleidend zijn, weet de gemiddelde consument niet waar zij moet beginnen. Wij zijn daarom van mening dat een objectieve tool, die jij kan gebruiken om jou net van iets meer informatie te voorzien, voor meer transparantie zorgt en jou kan helpen bij het aanschaffen van skincare producten.

Qlow Labs probeert met de informatie die beschikbaar is een zo objectief en betrouwbaar mogelijke analyzer te bouwen. Mocht er meer informatie zijn over bepaalde formuleringen, proberen we die uiteraard ook mee te nemen zodat de tool meer betrouwbaar wordt.

Als je nog andere suggesties hebt voor hoe wij onze analyzer betrouwbaarder kunnen maken, horen we dat natuurlijk graag!

Instructies

  • De zoekbalk: De makkelijkste manier om te zoeken is door gebruik te maken van onze zoekbalk. Deze kun je vinden op onze hoofdpagina en is altijd vindbaar in de header. In de zoekbalk kun je zoeken op productnaam, merk, huidtype of zelfs op bepaalde ingrediënten.
  • De menu: Je kunt ook gebruik maken van ons website-menu om te zoeken naar skincare. Hier kun je zoeken op categorieën, huidtypen, merken en TikTok viral skincare. Handig als je niet een specifieke product in gedachten had of gewoon aan het ontdekken bent!
Zodra je je skincare hebt gevonden, kom je op de productpagina terecht. In het bovenste vak zie je het merk, het product en de afbeelding. Daaronder staat weergegeven wat voor een product het is (bijv. een cleanser) en soms wat handige tags (bijv. Tiktok-viral). Onderaan dit vak kun je de skincare toevoegen aan je favorieten of deze direct bestellen. Je wordt dan doorgestuurd naar een bekende webshop (bijv. Douglas of Lookfantastic). Handig, hè!
Dit tabel is een samenvatting van ingrediënten die goed of slecht kunnen zijn voor een bepaald huidtype. In de linkerkolom zie je het huidtype en in de rechterkolom staat hoeveel goede of slechte ingrediënten het product heeft van dit huidtype. Daaronder staat welke ingrediënten dat zijn. Op deze manier kun je dus snel zien of een product ingrediënten heeft die bij je huid passen. Dit tabel is natuurlijk niet alleszeggend. Uiteindelijk moet je toch echt de skincare uitproberen om te kijken of dit echt bij jouw huid past!
In dit tabel wordt aangegeven of de skincare parabenen, siliconen, sulfaten of alcoholen bevat.
EWG heeft een database waarin zij ingrediënten scoren op basis van hoe schadelijk een stof mogelijk kan zijn. Dit is allemaal onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek. Deze database (Skin Deep) hebben wij gebruikt voor de EWG-score in ons ingrediëntentabel. De EWG-score varieert van 1 (laag risico) tot 10 (hoog risico) en geeft aan hoe schadelijk ingrediënten zijn, op basis van bekende en vermoede risico’s. Als er geen getal staat, betekent dit dat er geen gegevens beschikbaar zijn.
In deze kolom staan alle ingrediënten van de skincare weergegeven. Dit is gedaan volgens de richtlijnen van INCI (International Nomenclature Cosmetic Ingredient). Hoe hoger het ingrediënt op de lijst staat, hoe meer van deze stof terug te vinden is in de skincare. Handig om te weten dus! Ingrediënten die voor minder dan 1% voorkomen, mogen in willekeurige volgorde worden weergegeven aan het einde van de ingrediëntenlijst.
We doen ons best om de ingrediëntenlijsten zo accuraat mogelijk weer te geven. Echter kunnen deze toch afwijken van de verpakking. Dit kan meerdere oorzaken hebben. De samenstelling van producten wordt soms veranderd, en producten in het buitenland gebruiken andere ingrediënten. Raadpleeg daarom altijd de productverpakking voor de meest complete en bijgewerkte ingrediëntenlijst. Indien je een afwijking tegenkomt, horen we het graag!
Sommige ingrediënten hebben bepaalde eigenschappen. Deze kunnen voordelig maar soms ook nadelig zijn voor je huid. Om het leuk te houden hebben we dit weergegeven met symbolen. Verder is het belangrijk om te weten dat deze kenmerken ook echt afhankelijk zijn van de exacte hoeveelheid en samenstelling van de skincare (de formulering).
Hopelijk kun je met al deze kennis makkelijker de juiste skincare vinden! Iedereen is uniek, dus uiteindelijk kan alleen het uitproberen van een skincare echt vertellen of een product bij je huid past.
Succes!